Festa e Ballëm Sulltanit/ Dita e shënuar në Martanesh është futur në kalendarin botëror të pelegrinazhit

30/06/2021 15:51

Qindra besimtarë bektashinj u mblodhën në Martanesh për pelegrinazhin e përvitshëm botëror të Ballëm Sulltanit, i cili festohet çdo 29 qershor.

Edhe pse me një mot jo të mirë, besimtarët u ngjitën drejt vendit të shenjtë pa u lodhur.

Në këtë pelegrinazh morën pjesë edhe kryegjyshi botëror Dede Etmond Brahimaj dhe shumë Baballarë të Tyrbeve nga e gjithë Shqipëria.

Përfaqësuesit e pushtetit lokal u premtuan besimtarëve edhe ndërtimin e rrugës, që do lidhë Bulqizën me vendin e shenjtë, e cila ka qenë problematike për këtë zonë.

Top Channel