Një natë e vetme do të rikthejë magjinë tingujve të muzikës barok nëpërmjet koncertit me instrumentistët Jusuf Beshiri, Abigeila Voshtina dhe Klaudio Zoto.

Lulishtja e Kryeministrisë do të do të kthehet nnë një sallon të muzikës së vjetër sonte në mbrëmje nëpërmjet grupit Ansambi Barok Shqiptar.

Kjo muzikë ka pasur kulmin e saj, në vitet 1600-1700. Repertori barok ende sot ofron shumë hapësira për zbulime e thellime.

Ky koncert do të pasojë fillimin e Festivalit Ndërkombëtar të Muzikës Baroke “Vox Baroque”, aktiviteti i vetëm në llojin e tij në Shqipëri.

Ky festival synon gërshetimin mes përhapjes së repertorit antik dhe promovimit të artifakteve të trashëgimisë kulturore kombëtare.

Top Channel