Zbulime të reja në Amantia/ Arkeologët zbulojnë një varr në qytetin antik

23/06/2021 19:56

Në Parkun Arkeiologjik të Amantias në Vlorë është zbuluar një varr, rezultat i një ekspedite dy mujore ku janë përfshirë arkeolog të Institutit të Trashëgimisë Kulturore dhe të Drejtorisë së Monumenteve të Kulturës Vlorë.

Për arkeologun, Kliredian Cipa, varri, është i tipit të mbular me qemer, një lloj i rrallë që i ruan pothuajse të gjithë elementët arkitektonik, i cili mendohet se daton rreth shek. III .

Falë kësaj ndërhyrje, monumenteve të shumta dhe unikale të parkut arkeologjik të Amantias i shtohet tashmë edhe një tjetër pikë e vizitueshme në itinerarin turistik.

Top Channel