Lideri i Koresë së Veriut paralajmëron për “krizën e urisë”

17/06/2021 02:20

Lideri i Koresë së Veriut, Kim Jong-un, paralajmëroi se situata e ushqimit në vend është “shqetësuese” dhe deklaroi se do të vazhdojnë të zbatojnë masat e mbylljes brenda fushës së pandemisë së koronavirusit të ri (COVID-19).

Agjencia zyrtare e Koresë së Veriut, KCNA, raportoi se duke folur në takimin e djeshëm të Komitetit Qendror të Partisë së Punëtorëve në pushtet, Kim bëri thirrje për bisedime me komunitetin ndërkombëtar se si Koreja e Veriut duhet të merret me “situatën aktuale ndërkombëtare”.

Kim nuk përmendi hapur SHBA-në dhe fqinjin e saj Korenë Jugore në thirrjen e tij. Duke theksuar se kufizimet e aplikuara brenda fushës së pandemisë COVID-19 dhe katastrofat e përmbytjeve të përjetuara gjatë vitit 2020 ndikuan negativisht në ekonomi, ai paralajmëroi për mungesa të ushqimit.

Lideri i Koresë së Veriut tha se situata e ushqimit në vend është “shqetësuese” dhe u kërkoi autoriteteve të marrin masa për të rritur prodhimin bujqësor. Përveç kësaj, Kim deklaroi se ata do të vazhdojnë të zbatojnë masat e mbylljes pavarësisht nga vështirësitë ekonomike.

Top Channel