Biden emëron Thomas Knids ambasador të SHBA-së në Izrael

16/06/2021 02:42

Presidenti i SHBA-së Joseph Biden emëroi sot Thomas Nides si ambasador të këtij vendi në Izrael, dy ditë pasi qeveria e re mori detyrën në atë vend.

Nides është një demokrat me përvojë, i cili ishte një zyrtar i lartë i Departamentit të Shtetit gjatë kohës së presidentit Barack Obama dhe është i njohur për luftimin e përpjekjeve për të shkurtuar fondet e SHBA-së për palestinezët.

Emërimi i Thomas Nides si ambasadori i ri i SHBA në Izrael tash pritet të aprovohet nga Senati.

Top Channel