Peshkopi, protestë kundër abuzimeve/ Gratë dhe vajzat e Dibrës dalin në rrugë kundër përdhunimeve

22/05/2021 12:12

Akti makabër i përdhunimit të një vajze 15-vjeçare, në Mirditë mblodhi në protestë në qendër të Dibrës qindra vajza e gra, të cilat bënë thirrje për mbështetje, për ndihmë dhe ngritje zëri për të parandaluar raste të tilla monstruoze.

Me pankarta në duar, ato marshuan dhe dhanë mesazhe për dënimin e këtyre abuzuesve. “Përdhunimi është krim” dhe për këtë duhet që autorët të marrin dënimin maksimal.

Mesazhi kryesor që u përcoll nga kjo protestë ishte se prindërit që kanë djem, të dinë t’i edukojnë ata, ndërsa institucionet duhet të marrin masa dhe t’i parandalojnë në kryerjen e të tilla akteve tronditëse.

Top Channel