Fytyra e kostume të mahnitshme nga popujt aborigjenë të Rusisë, nga fotografi eksplorator (galeri portretesh)

11/05/2021 21:06

Një fotograf është duke u përpjekur të ruajë për të ardhmen fytyrat dhe pamjen e popujve indigjenë të planetit dhe vendit të tij, në veshjet e tyre tradicionale.

Alexander Khimushin ka fotografuar popujt indigjenë të botës prej 12 vjetësh dhe me projektin e tij të ri ‘World in Faces’ po mbledh portretet e njerëzve nga mbarë planeti.

Alexander ka jetuar shumë vite në Australi,  por tani jeton në Moskë dhe po vijon ekspeditat e tij në Rusi, ku udhëtimet e kanë çuar përtej destinacineve të njohura turistike.

“Në 2014, duke shfletuar fotografitë e mia pashë shumë portrete, dhe kuptova se takimi me këta njerëz ishte pjesa më interesante e udhëtimeve të mia,” thotë Alexander, i cili e përshkruan veten si ‘fotograf nomad’.

“Në fund të fundit kur kalon kufirin, gjëja e parë që dallon është ndryshimi i kulturës e mentalitetit”, shton Alexander i cili ka postuar në rrjet 200 e tij të para.

Tashmë prej vitit 2016 ai po udhëton nëpër skutat e Rusisë, duke nisur nga Siberia e Lindja e Largët.

Fotot e tij janë të rastësishme, të njerëzve që pranojnë të marrin pjesë, dhe të atyre që ai pëlqen.

Secili nga udhëtimet e tij zgjat dy javë, pasi njerëzit në komunitetet e largëta duhet kohë për t’i arritur.

Rajoni Chuvashia ishte pjesa e parë turneut evropian rus të Alexander. “Fotografova babushkat në fshatrat vendas dhe gratë në kostume tradicionale. Një muzeum vendas më dha hua kostume e veshje koke të shekullit të 18-të që ishin të mrekullueshme! Por më pas mësova se shumë anëtarë të komuniteteve ne Chuvash kishin ruajtur kostumet e tyre të vjetra të trashëguara nga gjyshërit, e të zbukuruar me monedha floriri”, thotë ai.

FOTO GALERI
1/12
Vajzë e re nga Jakutia.

Top Channel