Jetojmë në universe paralele, në hendeqe të mëdha sociale, ekonomike e shoqërore.

Artisti Ugur Gallenkus nga Stambolli i Turqisë ka krijuar një kolazh fotosh duke krahasuar dy gjendje në të cilën ndodhen shumica prej banorëve të këtij planeti që quhet Tokë.

“Po përpiqem të tregoj çështjet e rëndësishme me të cilat përballet bota jonë, të tilla si padrejtësia shoqërore, lufta dhe ndryshimi i klimës, etj., Duke vendosur dy fotografi krah për krah brenda një kornize të vetme. Duke bërë këtë, unë synoj të tregoj kontrastet midis dy botëve të ndryshme në të cilat jetojmë dhe të mendoj për marrjen e vendimeve që do të minimizojnë këto probleme,  duke siguruar ndjeshmëri për këto probleme”, tha ai.

Artisti turk tregon realitetin e hidhur në të cilin jetojmë, i cili po vjen akoma duke u thelluar.

“Unë përdor pamjet e fotoreporterëve që punojnë në kushte ekstreme nga e gjithë bota. Unë ndaj këto foto dhe histori, dhe dua që ju të dini më shumë”, thekson artisti.

FOTO GALERI
1/26

Top Channel