​Mjeku slloven infektohet pas marrjes së dy dozave të vaksinës

24/02/2021 18:07

Një mjek slloven, i punësuar në Qendrën Klinike në Maribor, u infektua përsëri me virusin korona pasi ishte vaksinuar më parë me dy doza të vaksinës, konfirmoi spitali i dytë më i madh slloven.

Mjeku u kthye së fundmi nga Afrika, kështu që supozohet se ai mund të jetë infektuar me një variant më ngjitës të virusit në Afrikën e Jugut, e cila nuk është provuar ende, transmeton Hina.

Siç raportohet nga stacioni televiziv POP-TV, ri-infektimi është i mundur sepse asnjë vaksinë nuk është njëqind për qind e efektshme dhe pasi konfirmuan infeksionin me një provë PCR, ata vepruan sipas protokollit të përshkruar dhe informuan epidemiologët.

Siç deklaroi sot mikrobiologu Tjasha Zhohar Çretnik nga Laboratori Kombëtar për Shëndetin, Mjedisin dhe Ushqimin, mikrobiologëve u duhet të paktën një javë për të renditur gjenomën e virusit dhe për të konfirmuar llojin, dhe asnjë rast i llojit të Afrikës së Jugut nuk është regjistruar në Slloveni deri më tani.

Top Channel