​Die Welt: Varianti i ri i koronavirusit në Gjermani që nga nëntori

28/12/2020 22:42

Varianti i ri i koronavirusit i zbuluar në Britani duket se ka qenë i pranishëm në Gjermani që nga nëntori pasi mjekët e zbuluan atë në mënyrë retrospektive në mostrat e një pacienti më të vjetër i cili më vonë vdiq, raporton sot Die Welt.

Specialistët në Shkollën Mjekësore të Hannoverit (MHH) ishin në gjendje të përcaktojnë variantin e virusit B1.1.7 në mostrat e pacientit që kishte parakushte mjekësore, shkruan gazeta gjermane, duke cituar ministrinë rajonale të shëndetit në landin e Saksonisë së Ulët.

Spitali Berlin Charite konfirmoi gjetjet fillestare, shtohet në raport.

Varianti i ri i koronavirusit, i cili është përhapur me shpejtësi në Britani, mendohet të jetë më infektues se variantet e tjera që qarkullojnë aktualisht. Analiza e hershme sugjeron që simptomat nga varianti nuk janë më të rënda.

Landi gjerman Baden-Wuerttemberg njoftoi javën e kaluar se autoritetet lokale kishin zbuluar variantin e ri edhe në një person të infektuar që kishte udhëtuar nga Britania drejt Frankfurtit më 20 dhjetor.

Udhëtari donte të vizitonte të afërmit dhe doli pozitiv pasi mbërriti. Personi u mor n

Top Channel