Gratë e grupit Yao në Kinë

Të presësh flokët është një veprim shumë i zakonshëm në të gjithë botën si për burrat edhe për gratë, por këtu bën përjashtim një grup etnik në Kinë.

Gratë e grupit etnik Yao në fshatin Huanglou në jugperëndim të Kinës i presin flokët vetëm një herë në jetën e tyre dhe atë e bëjnë para se të martohen.

60 gratë e fisit kanë flokët më të gjata se 3 metra, ndërsa njëra nga ato i ka 7 metra.

Vendaset përdorin ujin e orizit për të larë flokët e tyre, dhe ky është sekreti i tyre për t’i mbajtur flokët më të shëndetshëm, shkëlqyese dhe të buta.

FOTO GALERI
1/8

Top Channel