Misteret e ikonave më të famshme botërore

13/12/2020 22:57

Ka disa vepra arti dhe arkitekture që janë të njohura në të gjithë botën.

Por nëse studion pak historinë e disa prej tyre, do të zbuloni se shumë prej tyre përmbajnë shumë mistere.

FOTO GALERI
2/12
Zinxhiri i thyer në këmbët e Statujës së Lirisë. Statuja e Lirisë iu dha SHBA-ve nga populli i Francës në nder të 100 vjetorit të Revolucionit Amerikan. Ajo simbolizon lirinë, demokracinë dhe shfuqizimin e skllavërisë. Është për këtë arsye që një zinxhir i thyer gjendet në këmbët e statujës - diçka që shpesh anashkalohet nga shumë mijëra turistë që shkojnë ta shohin atë.

Top Channel