Misteret e ikonave më të famshme botërore

13/12/2020 22:57

Ka disa vepra arti dhe arkitekture që janë të njohura në të gjithë botën.

Por nëse studion pak historinë e disa prej tyre, do të zbuloni se shumë prej tyre përmbajnë shumë mistere.

FOTO GALERI
3/12
Mona Lisa. Është një fakt i mirënjohur që shumë artistë kanë riprodhuar të famshmen Mona Lisa. Por besohet se ka një portret tjetër të pikturuar nga vetë Da Vinçi dhe kjo nuk është kopje. Interesant, versioni i dytë është pikturuar nga një perspektivë pak më ndryshe. Është e mundur që ajo të jetë bërë nga një artist tjetër, ose ndoshta disa prej tyre. Sipas ekspertëve, megjithatë, ka më shumë gjasa që kjo të jetë thjesht një version më i hershëm i kryeveprës së Da Vinçit.

Top Channel