Ketri albin

Mund të keni dëgjuar për njerëzit albinë, por ka edhe kafshë me të njëjtën sindromë të mungesës së melaninës që i bëjnë ata të jenë ndryshe.

Një ketër albin është parë të shëtisë në një park të Anglisë. Një banor arriti që ta fotografonte gjitarin e vogël me mutacionin e rrallë.

Tim Clifton nga Sussex ishte në gjendje të bënte fotografi të kafshës së rrallë albin, të cilën ata e kanë parë disa herë në parkun e qytetit Hastings.

Kur burri e kuptoi, ai në fillim nuk e kuptoi se çfarë lloj kafshe të bardhë ishte dhe e kishte gabuar atë me një pulëbardhë. Pasi e identifikoi atë si një ketër të bardhë dhe me sytë ngjyrë lejla.

“Kur pashë këtë kafshë unike, nuk mund ta besoja. Mendova se sa i madh është ai. U ula në stol dhe kafsha e egër erdhi tek unë. Ai më shikoi sikur të thoshte, ‘Ju keni diçka për mua’“,  tha Clifton.

FOTO GALERI
1/5

Top Channel