Për ty dhe mua, një mollë është thjesht një mollë.

Por për artisten japoneze Tomoko Sato, ato janë pëlhura të bardha të gatshme për t’u mbushur me art delikat.

Tomoko vizitoi Tajlandën përsëri në 2004 dhe ra në dashuri me zanatin tradicional të gdhendjes Thai.

Ajo mësoi aftësinë, u kthye në Kioto dhe kaloi nga përpunimi i drurit te gdhendja e frutave dhe perimeve.

Sot, Tomoko i kthen ushqimet e zakonshme në skulptura të ndërlikuara të ngrënshme. Ornamentet e bukura, modelet simetrike, format jashtë kësaj bote, të gjitha të krijuara me dorë, zbulojnë aftësinë e jashtëzakonshme dhe talentin unik të Tomoko.

Dhe nëse ka një shalqi atje, unë do të pendohesha për të ngrënë, pa marrë parasysh sa e shijshme do të ishte, do të ishte një që ka qenë në duart e Tomoko.

FOTO GALERI
1/14

Top Channel