Emërimi i Evis Kushit në krye të ministrisë së arsimit u shoqërua me akuza për plagjiaturë në një artikull shkencorë. Për të njëjtën tematikë pati denoncime edhe për ministrin e Kosovës, Ramë Likaj.

Ndërkohë asnje prej tyre nuk ka reaguar për integritetin e tyre akademik.

“Simboli i reagimit të qëndresës qytetare ishte pikërisht edhe himni kombëtar dedikuar arsimit “kundër plagjiaturës të përbashkuar”.

Të pasurit në krye të arsimit plagjiatorë përbën papërgjegjshmërinë më të madhe të qeverive të Shqipërisë dhe të Kosovës duke pasur dijeni për situatën që ndodhet arsimi në vend. Kërkimi shkencor zero dhe niveli i nxënësve nën mesatare
Me protestën e dhjetorit të 2018, studentët kërkuan kontrollin antiplagjiaturë edhe të figurave akademike, që sipas ministrisë së arsimit është realizuar. Tanimë kërkesa e të rinjve në këtë situatë është që ky kriter të zbatohet edhe për vetë ministrat.

Prej vitit te kaluar ministria e arsimit ka blerë software antiplagjiaturë e ne presim që kjo ministri të përdor këtë software që e ka dhe të shohim para qytetarëve a janë apo s’janë me plagjiaturë

Top Channel