Diaspora/ Nuk kam lejuar kurrë të fyejnë vendlindjen time.Shqipëria me gjithë të metat mbetet oaz frymëzimi

01/08/2020 20:00

Oltsen Gripshi është diplomuar në Akademinë e Arteve të bukura G.B Cignaroli në Verona dhe veprimtarinë e tij artistike e ka zhvilluar kryesisht jashtë kufijve të Shqipërisë, ku dhe është nderuar me një sërë çmimesh të rëndësishme ndërkombëtare.

Oltsen Gripshi ka marrë pjesë në ekspozita të ndryshme jashtë vendit.Në Itali ai ka qene  i angazhuar përveç se me shkollën edhe me ekspozita, me konkurse shumë të rëndësishme.
Një qytezë në Itali e ka vlerësuar me cmimin  ‘qytetar nderi’.Oltsen Gripshi është  ndër të paktët artiste  që  janë dhe  kritik arti në Shqipëri. Ai jeton midis dy botëve, midis artit pamor dhe asaj të studimeve të kritikës.
Autore e Diaspora : Ledja Liku

Top Channel