Me një histori të pasur shqiptare, Konica prej 107 vitesh ka mbetur në krahun tjetër në Greqi… Sot zyrtarisht shqiptarë të vjetër nuk deklarohen në këtë qytezë?

Por çfarë ndodhi në të vërtetë ? Si u deformua historia e këtij vendi ? Çfarë fshihet në dokumente ? A ka ende diçka që kujton shqiptarët në Konicë ?
Ne do të shpluhurosim, pikërisht gjurmët e Konicës dhe gjithçka është kërkuar të fshihet nga të vërtetat e kësaj qendre.

Sonte në 20:10 në ciklin “Gjurmë Shqiptare” të gazetarit Marin Mema do të vijnë fakte, të dhëna dhe dëshmi të drejtëpërdrejta në një hulumtim që zbardh atë që ndodhi me banorët shqiptare të Konicës.

Top Channel