I dërguari special i administratës Trump për dialogun Kosovë-Serbi, Richard Grenell, ka thënë se të gjithë duhet të respektojnë vendimin e Gjykatës Kushtetuese në lidhje me dekretin e presidentit Hashim Thaçi për mandatimin e Avdullah Hotit të LDK-së për kryeministër.

Në një komunikatë për media theksohet se Grenelli ka thënë se do të vazhdojë punën me qeverinë e Kosovës.

“Gjykata Kushtetuese ka folur. Për të siguruar paqen dhe stabilitetin – dhe për të mbështetur integritetin e sistemit të drejtësisë së Kosovës – të gjithë duhet të respektojnë vendimin e Gjykatës. Mezi pres të vazhdoj punën time me njerëzit e Kosovës dhe qeverinë e tyre për të sjellë prosperitet, zhvillim dhe punë në rajon”, ka thënë Grenell.

Reagimi i Grenell:

“The Constitutional Court has spoken. To ensure peace and stability — and uphold the integrity of Kosovo’s justice system — everyone must respect the Court’s decision. I look forward to continuing my work with the people of Kosovo and their government to bring prosperity, development, and jobs to the region.”

Top Channel