Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka bërë të ditur se javën e ardhshme në Kosovë do të vijë edhe një kontigjent i mjeteve mbrojtëse dhe paijsjeve mjekësore nga Organizata Botërore e Shëndetesisë.

Po ashtu, OBSH-ja sipas tij, ka ndarë një shumë prej shtatë milion eurove për përforcimin e furnizimeve shëndetësore.

“OBSH-ja ka ofruar mbeshtetje financiare për aktivitetet në masat kundër Covid19, në vlerë prej 7. 9 milion euro”, tha ai gjatë një konference për media.

Ministri i Shëndetesisë ka berë të ditur se Klinika Infektive është shënderuar në klinik vetëm për të prekurit nga corona virusi.

Ai ka thënë se edhe klinikat e tjera do të shfrytëzohen për të prekurit nga kjo sëmundje.

“Deri tash mund të thuhet se kemi siguruar diku 500 shtretër për të prekurit e mundshëm”, tha Vitia.

Në Kosovë janë konfirmuar 17 raste me koronavirusin e ri.

Top Channel