Në përgjigje të koronavirusit, Austria do të mbyllë shkollat nga e hëna deri më 4 prill, kur nis pushimi i Pashkëve.

Mbi një milion fëmijë do të preken nga kjo masë.

Mediat raportojnë se Qeveria austriake do që së paku 75 për qind e fëmijëve të qëndrojnë në shtëpi.

Disa shkolla, megjithatë, do të mbeten hapur, me staf minimal, për t’u kujdesur për fëmijët deri në 14 vjeç, prindërit e të cilëve punojnë dhe nuk mund të qëndrojnë në shtëpi.

Ministria e Arsimit tha se po përgatitet për leksione online.

Shkollat janë mbyllur në disa vende të Evropës, përfshirë: Italinë, Danimarkën, Republikën Çeke, Sllovakinë, Francën e Portugalinë.

Këtë javë, shkollat i ka mbyllur edhe Kosova.

Top Channel