Në kuadër të masave për parandalimin e përhapjes së koronavirusit, Qeveria e Çekisë ka marrë vendim që, nga e hëna, t’iu ndalojë shtetasve çekë dhe të huajve me leje të përkohshme ose të përhershme banimi, të largohen nga Republika Çeke.

Sipas vendimit, asnjë i huaj po ashtu nuk do të lejohet të hyjë në vend.

Nga e premtja, 13 mars, karantina e detyrueshme do të zbatohet për të gjithë njerëzit që hyjnë në Çeki nga 18 vende: Austria, Belgjika, Kina, Danimarka, Franca, Gjermania, Greqia, Irani, Italia, Japonia, Holanda, Norvegjia, Koreja e Jugut, Spanja, Suedia, Zvicra, Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara.

Republika Çeke ka aktualisht 117 njerëz të infektuar me koronavirus.

Top Channel