Të paktën 210 njerëz në Iran kanë vdekur si rezultat i sëmundjes së re koronavirus, bënë me dije burime në sistemin shëndetësor të vendit për BBC.

Shumica e viktimave janë nga kryeqyteti, Teherani dhe qyteti i Qom, ku u shfaqën për herë të parë rastet e Covid-19.

Shifra është gjashtë herë më e lartë se numri zyrtar i vdekjeve, 34, të dhënë nga ministria e shëndetësisë më të Premten.
Zëdhënësi i Ministrisë Kianoush Jahanpour këmbënguli se po bëhej transparent dhe akuzoi BBC për përhapjen e ‘fake news’.

Top Channel