Vetëm 12 vjeç, fëmija transgjinor tregon kur e kuptoi se ajo ishte në “trup të gabuar”

10/12/2019 17:21

Një nga fëmijët më të rinj transgjinorë të Britanisë ka filluar tranzicionin në moshën 12 vjeç pasi kuptoi se ishte në ‘trupin e gabuar’ që kur ishte vetëm tre vjeç.

Terri Lammin, 43 vjeç, nga Ramsgate, Kent, tha se të shihte vajzën e saj Ash- të rritej e hutuar me trupin e saj ishte ‘zemërthyese’.

Ajo tha: ‘Megjithëse kishte lindur mashkull, që nga momenti kur ajo mund të fliste Ash insistoi që ajo ishte një vajzë”.

Ash u shfaq si shumë vajza të moshës së saj për të qenë të fiksuara me trëndafilin dhe veshjen me një fustan princeshë.

Ash, e cila e ndryshoi emrin e saj në Ashley kur ishte tetë vjeç, thotë se ka qenë e vështirë të rritet si një vajzë trans, por tani mendon se është vërtet në rrugën e duhur.

Ajo tha: ‘Udhëtimi është i gjatë dhe po vazhdon, por unë ndjehem sikur ndjenja e fitores është atje përgjatë gjithë kësaj. Ndihem e pranuar ndonjëherë, por herë të tjera jo”.

FOTO GALERI
1/7

Top Channel