Artisti ha veprën e artit para të gjithëve, bananen 120 mijë dollarëshe!

09/12/2019 09:05

A keni ngrënë ndonjëherë një banane prej 120 mijë dollarësh? David Datuna po. Artisti amerikan me origjinë gjeorgjiane, në Miami, hoqi veprën e Maurizio Cattelan nga muri dhe e hëngri.

E gjithë kjo ndodhi para kamerave. Puna e artistit italian Cattelan, një banane e vërtetë e bashkangjitur në një mur të bardhë me shirit ngjitës, u ekspozua në galerinë Perrotin për Art Basel në Miami, një nga panairet më të rëndësishme të artit bashkëkohor në botë.

Quhet “Komedian” dhe tashmë është shitur për 120 mijë dollarë. Ka edhe dy shembuj të tjerë.

Datuna, pasi vizitoi panairin, iu afrua punës së Cattelan dhe filloi të hante bananen. Pastaj ai publikoi disa video në profilin e tij në Instagram, duke përcaktuar se çfarë ndodhi një shfaqje artistike me titull “Artist i uritur”. “Unë e dua shumë punën e Maurizio Cattelan dhe e dua shumë këtë instalim. Është e shijshme, “shtoi ai në postim.

FOTO GALERI
2/6

Top Channel