Mbeti shtatzënë pasi u abuzua nga mësuesi dhe polici, prokuroria aktakuzë për 6 persona

30/10/2019 15:49

Një ngjarje e rëndë tronditi Kosovën në shkurt të vitit 2019 ku një vajzë akuzoi profesorin se e saj se kishte abuzuar me të seksualisht dhe se e kishte mashtruar se do të martohej me të.

Më pas ajo e ka denoncuar në polici, por edhe aty nuk ka gjetur mbështetje, madje është përdhunuar nga polici ku edhe ka mbetur shtatzënë.

Pas kësaj ajo është detyruar që të abortojë.

Në lidhje me këtë rast, prokuroria ka ngritur akt akuzë kundër gjashtë personave.

Mësuesi është Shkëlzen Gjekaj dhe polici Vesel Veseli.

Njoftimi:

KOMUNIKATË PËR MEDIA

Aktakuzë kundër gjashtë personave për rastin “Drenasi”

Prishtinë, 30 tetor 2019 – Prokuroria Themelore në Prishtinë, Departamenti për të Mitur, ka ngritur aktakuzë, kundër gjashtë të pandehurve me inicialet Sh.Gj., V.V.,  G.H., F.C., I.R., dhe H.H., për shkak të dyshimit se të njëjtit kanë kryer veprat penale “Keqpërdorimi seksual duke keqpërdorur pozitën, autoritetin apo profesionin”, “Nxitja e akteve seksuale me premtim të rrejshëm të martesës”, “Shtytja në ndërprerjen e palejuar e shtatzënësisë” dhe “Frikësimi gjatë procedurës penale”.

Prokuroria njofton se i pandehuri Sh.Gj., akuzohet për shkak të veprave penale “Keqpërdorimi seksual duke keqpërdorur pozitën, autoritetin apo profesionin”, nga neni 239 paragrafi 1 pika 1.3 të KPRK-së dhe veprën penale “Nxitja e akteve seksuale me premtim të rrejshëm të martesës”, nga neni 240 të KPRK-së.

I pandehuri V.V., akuzohet për shkak të veprave penale “Keqpërdorimi seksual duke keqpërdorur pozitën, autoritetin apo profesionin”, nga neni 239 paragrafi 1 pika 1.3 të KPRK-së dhe “Shtytja në ndërprerjen e palejuar të shtatzënësisë”, nga neni 148 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 dhe lidhur me nenin 32 paragrafi 1 të KPRK-së.

I pandehuri G.H., akuzohet për shkak të veprave penale “Keqpërdorimi seksual duke keqpërdorur pozitën, autoritetin apo profesionin”, nga neni 239 paragrafi 1 pika 1.3 të KPRK-së dhe “Frikësimi gjatë procedurës penale”, nga neni 395 të KPRK-së.

Ndërkaq, të pandehurit F.C., I.R., dhe H.H., akuzohen për shkak të veprës penale “Keqpërdorimi seksual duke keqpërdorur pozitën, autoritetin apo profesionin”, nga neni 239 paragrafi 2 pika 2.3 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Rasti është proceduar në Gjykatë.

Top Channel