Microsoft fitoi një kontratë prej 10 miliardë dollarë nga Pentagoni për shërbimet Could. Ky shërbim do të forcojë menaxhimin e të dhënave për ushtrinë. Microsoft dhe Amazon kanë qenë finalistë për fitimin e kësaj kontrate që në muajin prill. Ka pasur shumë spekulime se presidenti Donald Trump ndikoi në vendimin përmes komenteve publike te muajve te fundit.

Trump ka kritikuar Amazon disa herë dhe drejtorin e saj të përgjithshëm, Jeff Bezos, gjatë gjithë presidencës së tij, madje duke hyrë në procesin e tenderimit të Pentagonit në muajin korrik. Amazon mund të apelojë vendimin me arsyetimin se ndoshta Presidenti ka zhveshur fushën e lojës në favor të Microsoft. Por deri më tani asgjë nuk ka ndodhur ende.

Ndërsa vendimi është i sigurt se do të jetë jopopullor, me Amazon si një entitet korporativ, kjo mund të mos jetë e vetmja gjë që Microsoft duhet të shqetësohet. Kompanitë e teknologjisë janë përballur me protesta të brendshme dhe të jashtme për bashkëpunimin  me administratën Trump. Punonjësit e Amazon protestuan për lidhjet e kompanisë së tyre me ICE vitin e kaluar.

Google kaloi protesta të ngjashme edhe në vitin 2018. Punonjësit protestuan lidhjet e kompanisë me DD për ti dhënë fund partneritetit dhe ja arritën këtë.

Top Channel