Kjo është një nga fotot që ndikuan më shumë për t’i dhënë fund një lufte.

Lufta në Vietnam kishte rreth 20 vite që vazhdonte kur jeta e 9-vjeçares Kim Fuk ndryshoi përgjithnjë.

Kur ishte më e vogël, ajo thjesht e dinte që vendi i saj ishte në luftë, por më 8 qershor të vitit 1972 ajo u fotografua teksa vraponte lakuriq,pasi i ishin djegur rrobat, me ushtarët në sfond dhe tymin e zjarrit që kishte mbuluar qiellin.

Aj.P

FOTO GALERI
1/10
Kjo quhet ndryshe edhe “fotoja që mbylli luftën”. Një vajzë 9-vjeçe në Vietnam që vraponte lakuriq, pasi i ishin djegur rrobat nga bombat, dhe fëmijë të tjerë që iknin të tmerruar.

Top Channel