Më shumë se gjysmë miliard njerëz përdorin Instagram çdo ditë, dhe hulumtimet kanë treguar se 64 për qind e tyre kanë krijuar “personalitetin e tyre në internet”, një version alternative i vetvetes që ata përfaqësojnë vetëm në rrjetet sociale.

Gjeni se çfarë thotë profili juaj në Instagram për ju. Psikologët kanë arritur në përfundimin se zbulimet tona mund të shërbejnë si një lloj “testi psikologjik” që mund të zbulojë shumë në lidhje me karakterin tonë.

Ekspertët pajtohen që fotot që më së shumti na pëlqen t’i publikojmë pasqyrojnë aspektin e jetës që idealizojmë dhe versionin e vetvetes që ne e konsiderojmë të përsosur, transmeton KosovaPress. Pavarësisht nëse kaloni orë të tëra duke pozuar dhe redaktuar me kujdes fotografitë tuaja ose thjesht duke postuar një foto pa menduar, profili juaj në Instagrami është një dritare në personalitetin tuaj.

Peizazhi

Të gjithë ne mes miqve kemi dikë që, kur ai udhëton diku, ka nevojë të informojë shokët për gjithçka që ka parë dhe vizituar, në vend që të shijojë momentin. Psikologët besojnë se persona të tillë kërkojnë konfirmim nga të dashurit. Fotografitë e peizazhit tregojnë se personit që është në udhëtim i mungon konfirmimi i përditshëm, kështu që ai poston foto që i lënë njerëzit e afërt të dinë që është më i mirë se ata, edhe kur nuk është aty.

Fotografitë nga udhëtimet janë mënyra më e mirë për të theksuar në mënyrë të hollësishme statusin tuaj social dhe ekuilibrin e llogarisë, dhe është e sigurt që të paktën te disa shoqërues do të shkaktohet varshmëri.

Selfi

Ekspertët besojnë se njerëzit që postojnë shpesh selfie përpiqen të bëjnë përshtypje te ndjekësit, pasi fotografi të tilla janë gjithmonë të përgatitura mirë. Askush nuk paraqet një selfi të keqe. Ata kërkojnë përbërje të kujdesshme, paraqitje të pafundme.

Të arriturat

Kur publikojmë “foto mburrëse”, siç janë ato ku sapo kemi drejtuar një gjysmë maratonë ose kemi marrë një dhjetëshe në një provim të vështirë, ne tregojmë se na duhet një shpërblim për arritjet tona, edhe nëse reflektohet në numrin e pëlqimeve. Njerëzit që postojnë foto të tilla më shpesh dëshirojnë të tregojnë se kanë arritur disa sukses me lehtësi dhe pa shumë përpjekje, por ata dëshirojnë shumë lavdërime.

Aksionet

Pavarësisht nëse në foto jeni duke shëtitur me qen ose duke skijuar, ju doni të tregoni anën tuaj miqësore dhe të guximshme duke rritur veprimin. Psikologët thonë se postimi i fotove si kjo është normale dhe e shëndetshme, por që mund të bëhet problematik nëse besimi ynë varet nga numri i pëlqimeve që mbledhin.

Top Channel