Vitrina e Librit/ Intelektualë Shqiptarë dhe mendimi i tyre filozofik

15/10/2019 10:37

Daut VelMendimi filozofik shqiptar në këto vite demokraci po pëson rritje, po modernizohet, po qëndron më pranë reales, falë dhe hapjes me botën, kryesisht atë perëndimore.

Ngelet që intelektualët elitë shqiptarë të vlerësohen në mënyrë maksimale prej shtetit të vet dhe ata gjithçka ta vënë në dispozicion të zhvillimit të vendit në të gjitha fushat.

Duke shtjelluar mendimin filozofik të intelektualëve dhe mendimtarëve të listuar në libër unë pak a shumë jap një ide të plotë mbi mendimin filozofik shqiptar i cili nga koha në kohë ka ardhur në ngritje, nga koha në kohë ka pësuar evoluim si dhe ka kontribuar në civilizimin e shoqërisë shqiptare dhe në përhapjen e vlerave më të mira kombëtare. Filozofia dhe mendimi filozofik duhet të shikohen si armë që e formëson dhe e aftëson intelektualist njeriun dhe mendimin njerëzor.

Skeda e Librit:

Shtëpia Botuese: Emal (2019)

Autori: Daut Vela

Nr. faqeve: 322

Gjuha e publikimit: Shqip

Top Channel