Mbreti i Suedisë largon 5 nipër e mbesa nga pallati mbretëror

08/10/2019 11:09

Mbreti i Suedisë ka larguar pesë nga nipërit e mbesat e tij nga pallati mbretëror të hënën.

Si rezultat, Princi Alexander, Princi Gabriel, Princesha Leonore, Princi Nicolas dhe Princesha Adrienne nuk do të jenë më pjesë e familjes mbretërore, dhe nuk pritet të kryejnë detyra zyrtare.

Megjithatë, ata do të mbajnë titujt e tyre si dukë dhe dukeshë.

Një deklaratë e shkurtër, e lëshuar në emër të mbretit Carl XVI Gustaf, njoftoi se vendimi për të bërë ndryshimet ishte rënë dakord në mënyrë që të dallohej qartë se cilët anëtarë të familjes mbretërore do të priteshin të merrnin detyra zyrtare.

Princesha Estelle dhe Princi Oscar, fëmijët e kurorës Princesha Victoria dhe Princi Daniel, do të ruajnë titujt e tyre mbretëror pasi ato janë drejtpërdrejt në përputhje me linjë e fronit.

FOTO GALERI
2/2

Top Channel