Ndonëse popullsia në të gjithë botën është duke u rritur dhe shumë studiues janë më të shqetësuar për mbipopullimin, disa vende vuajnë më shumë nga shpopullimi.

Lëvizjet në masë të emigrimit, që janë vënë re në dhjetëvjeçarët e fundit, e kanë ndryshuar botën në mënyra të ndryshme.

Vende si Britania janë përpjekur të largohen nga BE me emigrimin si një nga arsyet kryesore, ndërkohë që vende të tjera vuajnë largimin e popullsisë, gjë që krijon probleme të tjera.

Po cilat janë vendet që po humbasin më shumë popullsi? Kjo është renditja e Bankës Botërore për vitin 2018.

FOTO GALERI
1/20
Në vend të 20-të është Rusia. Rritja e popullsisë në vitin 2018 ishte 0.01%, 101.2% më pak se rritja e popullsisë botërore.

Top Channel