Bernard Lewis
Europa dhe Islami: dy realitete, dy kultura, dy vizione për botën, për njeriun dhe për shoqërinë, nga kontaktet por dhe ndeshja mes së cilave morën formë disa prej tipareve dalluese të historisë së njerëzimit.

Në këtë libër, studiuesi i famshëm përshkon 14 shekuj të historisë së lidhjeve mes Europës dhe Islamit, për të na sjellë një sintezë mbresëlënëse të raporteve aq komplekse mes tyre.

 Skeda e Librit:

Titulli: Europa dhe Islami

Shtëpia Botuese: Botimet IDK

Autori: Bernard Lewis

Përkthyes: Haki Shtalbi

Nr. i faqeve: 104

Formati: me kapak të hollë

 

Top Channel