Wake Up/ Adrian Civici: Tregu i punës ka nevojë për ekonomistë

25/07/2019 12:42

Ashtu si dhe vitet e kaluara , edhe për vitin akademik 2019-2020 sipas të dhënave që vijnë nga institucionet e arsimit të lartë, degët e ekonomikut , drejtësia apo edhe sociale vazhdojnë të mbeten më të preferuarat nga të rinjtë që duan të ndjekin studimet e larta, ndoshta kjo sipas ekspertëve lidhet dhe me tregun e punës i cili ofron më shumë mundësi punësimi për ata që mbarojnë këto fakultete.

Sipas Institutit të Statistikave degët e ekonomikut, biznes, administrim por edhe drejtësia vazhdojnë të mbeten trend në vend. Vitin e shkuar në këto programe u diplomuan 28.4% e studentëve në vend. Trendi i rritjes së numrit të atyre që duan të ndjekin fakultetin ekonomik në veçanti, nuk ndryshon shumë si në Universitetet Publike dhe ato Private.

Top Channel