Nga Ismail Syla

Ky është një vëllim poetik ku autori i tij, Ismail Syla ka shfaqur në poezitë e tij një begati idesh, konceptesh, motivesh e gjetjesh. Sipas kritikës letrare ky libër lë të kuptojë se çfarë ndodh me shpirtin, me kohën si dhe çka duam e s’duam ne.

Simbolika e sfinksit është diçka tjetër nëse ne jemi gati të sakrifikojmë. Ismail Syla vërvitet mes asaj që jemi dhe asaj që duam të jemi. Me këtë libër Syla ngjitet dhe shkëlqen në poetikë, thanë në publikimin e tij studiuesit. Ismail Syla është shquar për kapje të nuancave. Pa dyshim poezia e tij shkëlqen dhe mbetet shpirti i tij.

SKEDA E LIBRIT

Gjinia: Poezi
Botimi: Shtëpia Botuese “Buzuku”
Vendi: Prishtinë
Viti 2019

4- BUZËQESHJA
MUHAMET DERRI
VJERSHA DHE POEMA

Top Channel