Presidenti i Filipineve, Duterte, ka lëshuar shumë deklarata të forta. Pak javë më parë, madje, tha se do t’i shpallte luftë Kanadasë për çështjen e disa plehrave të importuara të cilat Duterte donte t’ia kthente.

Veç kësaj, ai u drejtohet shpesh kundërshtarëve me terma që janë fyerje për homoseksualët. Më e fundit ishte një sulm kundër senatorit filipinas Antonio Trillanes. Sipas Dutertes, një homoseksual i kishte thënë që nga mënyra se si flet e si lëviz, Trillanes është pa dyshim homoseksual.

Në një takim në vitin 2018, Duterte puthi një grua nga publiku në buzë

Pas kësaj deklarate, ai shtoi në një takim në Tokio se ka qenë homoseksual edhe vetë, dikur, por u shërua. Sipas Dutertes, “ilaçi” për shërimin kanë qenë gratë e bukura. Dhe pasi e tha këtë, u kërkoi pesë grave të publikut të çohen e ta puthin në faqe.

FOTO GALERI
1/5
Ndërsa me Kanadanë, Duterte është aq i zemëruar sa është gati të shpallë luftë. Ai thotë se i ka mbaruar durimi. Ai i tha Kanadasë se Filipinet nuk janë një kosh plehrash.

Top Channel