Kur egjiptologu britanik Howard Carter zbuloi varrin e Tutankhamonit në vitin 1922, nuk mund ta imagjinonte se çfarë pasurie kishte brenda. Gërmimi i varrit në Luginën e Mbretërve zgjati tetë vjet dhe u dokumentua nga fotografja Harry Burton.

Këto imazhe historike që ofrojnë një pasqyrë të pashembullt të gërmimeve janë ngjyrosur nga Dynamichrome dhe ofrojnë një spektakël edhe pas shumë vitesh.

Fotografitë e Burton tregojnë disa nga pasuritë e pabesueshme që gjenden në varr, të tilla si statuja, vazo, rroba dhe instrumente muzikore, si dhe arkeologët që punojnë.

“Sapo sytë u mësuan me errësirën, brendësia e dhomës u hap gradualisht para nesh, me përzierjen e çuditshme dhe të mrekullueshme të objekteve të jashtëzakonshme dhe të bukura të grumbulluara në krye të njëri-tjetrit”, – shkroi Carter.

FOTO GALERI
1/18

Top Channel