Vëllezërit shqiptarë, picierët që bëjnë art me brumin (Foto + Video)

09/11/2018 00:04

Toni dhe Rigert Karaj, janë dy vëllezër nga Tirana, që prej më shumë se 25 vitesh jetojnë në Gjermani, ku edhe emigruan nëpërmjet ambasadave, bashkë me nënën e tyre.

Ata kanë emigruar kur ishin fëmijë, por sot për shkak të profesionit të tyre si picajolë, njihen jo vetëm në Gjermani, por edhe në shumë vende të Europës e botës.

Toni, tashmë 37-vjeçar, ishte i pari që mësoi artin e përgatitjes së picave, para 12 vitesh dhe që prej asaj kohe, e ka ushtruar profesionin në restorante të njohura gjermane.

Disa vite më vonë “tundimit’ për të mësuar këtë profesion, nuk i rezistoi as vëllai i tij Rigerti, i cili tashmë është 32 vjeç dhe prej më tepër se 4 vitesh punon si picajol.

Të dy vëllezërit janë mjaft të njohur për artin që bëjnë me brumin e picës, të cilin nuk ngurojnë ta demonstrojnë thuajse çdo natë në ambientet ku punojnë.

Toni punon në një restorant mjaft të njohur Frankfurt, ndërsa vëllai i tij, Rigerti, ushtron profesionin në një restorant në sheshin Alexanderplatz të Berlinit, ku ndihmohet edhe nga shefi i sallës, Bedri Ahmeti, edhe ky një shqiptar nga Tetova.

Ata argëtojnë klientët me numrat e shpejtësisë me brumin, para se t’ju përgatisin picat e shijshme, ndërsa fama e tyre, prej vitesh i ka kaluar kufijtë e Gjermanisë.

Si Toni, ashtu edhe Rigerti, janë ftuar të marrin pjesë në inaugurimin e shumë picerive në qytete si Barcelona, Parisi, etj., ku dhurojnë “shoë” për të pranishmit, me artin që ata zotërojnë.

FOTO GALERI
1/9

Top Channel