Këto monumente të famshme u ndërtuan për t’u bërë simbol i qytetit.

Roli i tyre tejkalon thjesht dhënien e kohës. Orët më të famshme në botë janë bërë pikat kryesore arkitekturore në qytetet që u ndërtuan, duke tërhequr turma të shumta për të admiruar bukurinë e tyre mahnitëse.

Le të hedhim një vështrim në 10 nga kullat më të bukura të orëve në botë.

FOTO GALERI
1/10
1. Big Ben (Elizabeth Tower), Londër, Angli - Zyrtarisht quhet Elizabeth Tower, Big Ben është nofka që mban kulla e orës në Pallatin e Westminsterit. E përfunduar në 1858, kulla mban orën më të madhe me katër fytyra në botë dhe është kulla e tretë më e lartë e kohës së lirë. Është një nga monumentet më të famshme në Evropë.

Top Channel