Një libër i publikuar së fundmi është i mbushur me foto fantastike të larmisë së 1500 xhamive të Britanisë së Madhe.

Nga më të voglat e deri te ndërtesat që mund të mbajnë mijëra persona, këto vende kulti janë koleksionuar nga arkitekti Shahed Saleem.

 

Libri është i pari që tregon me detaje arkitekturën islamike në Britani dhe titullohet “The British Mosque” (Xhamia britanike).

 

Xhamia e parë e ndërtuar në Britaninë e Madhe ka qenë në një shtëpi në Liverpul, në vitin 1889. Ajo u ndërtua nga 20 anglezë që përqafuan Islamin.

FOTO GALERI
1/20

Top Channel