Arkitektura e Koresë së Veriut, në foto

06/05/2017 00:00

Për Korenë e Veriut dihet shumë pak, aq sa sjellja e botës ndaj saj tenton të jetë tallëse.

Kohët e fundit, ky vend diktatorial ka përfunduar në qendër të vëmendjes, për aplikimin e një programi bërthamor, që e ka vënë në konflikt të hapur me pjesën tjetër të botës, veçanërisht SHBA-të.

Por, ashtu si diktaturat para saj, si Gjermania Naziste dhe Rusia Sovjetike, edhe Koreja e Veriut tenton të mishërojë atë varg të emocioneve përmes arkitekturës së saj.

Në arkitekturën koreano-veriore, bie në sy mania për ndërtimin e objekteve të mëdha dhe të larta, si shprehje e madhështisë së vendit, e cila predikohet në popull.

26 fotot e mëposhtëme, përshkruajnë më mirë arkitekturën koreano-veriore.

FOTO GALERI
1/27
Hyrja e kryeqytetit, Pyongyang

Top Channel