“Mund të kemi marrë sinjal nga alienët”

11/03/2017 00:00

Njerëzimi mund të ketë marrë prej kohësh sinjale nga një tjetër jetë inteligjente diku atje në univers, por e ka keqkuptuar atë.

Kështu të paktën mendon profesori i Universitetit të Harvardit, Avi Loeb. Ai u referohet disa valëve të çuditshme radioje, që u kapën nga antenat e shkencëtarëve pak muaj më parë. Deri më tani, shpjegimi i tyre është i vakët dhe burimi i panjohur.

“Valet e shpejta radio dhe kohëzgjatja e tyre të bën të mendosh se origjina e tyre është prej një mjeti fluturues ndëryjor, përsa kohë ne nuk jemi në gjendje që të provojmë se kanë një burim natyror”, thotë Loeb.

Valët radio zgjasin me milisekonda. Ato që njerëzimi nuk është në gjendje që të interpretojë, kuptojë apo gjejë burimin ende, janë kapur për herë të parë në vitin 2007.

Top Channel