Bota e fshehtë e Kalorësve Templarë

07/03/2017 00:00

Shumë kohë më parë janë përdorur si një vend ceremonial për ndjekësit e një sekti fetar të fshehtë, këto janë shpellat nëntokësore që ofronin një strehë të sigurt, pasi udhëheqësit e botës së lirë shkatërruar brutalisht bazat e pushtetit të grupit.

Shpellat në Shropshire dikur ishin një vend i pelegrinazhit dhe adhurimi për ndjekësit e Kalorësve Templarë, një forcë e frikshme lufte gjatë kryqëzatave që ndërtuan një bazë të fuqishme ndërkombëtare me reputacionin e tyre.

Shpellat e paprekur datojnë në një kohë kur kalorësit ishin shquar në prani të mbretit Filip IV i Francës, të frikësuar nga fuqia e tyre dhe nga borxhi që u kishte, ai u përpoq që ta shpërndante këtë grup.

FOTO GALERI
2/15

Top Channel