Çfarë shihni në këtë foto?

27/10/2016 00:00

Ky iluzion optik mund të tregojë diçka më shumë për jetën tuaj. Kur shihni këtë iluzion optik, profesorët e psikologjisë shpjegojnë se ju zgjidhni atë që është i lidhur me jetën tuaj. Informacioni merret nga truri juaj, procesohet dhe vendos mbi inkoshienecën tënde.

Ndryshimi mes ekspozimit të faktorëve do të çojë një person të shohë fytyrën e një burri të vjetër, ndërsa të tjerë, kokën e një gruaje të re.

Doktoresha Isabelle Mareschal, lektore e psikologjisë në universitetin e Queen Mary thotë se tipe të tilla testimit i jep mundësi studiuesve të marrë një sasi të dhënash nga njerëzit me sëmundje mendore.

Nëse shihni kokën e një gruaje ka gjasa që ju të keni një vajzë apo një motër. Nga ana tjetër, nëse shihni fytyrën e një burri të vjetër ka shumë mundësi që ju të keni një person të moshuar mjaft të rëndësishëm në jetën tuaj.

Megjithatë dr. Mareschal thotë se këto lloj testesh nuk mund të përdoren për të gjetur veçori të personalitetit.

Top Channel