Kim Jong-un paralajmëron testin e raketave balistike me mbushje bërthamore

15/03/2016 00:00

Pavarësisht zgjerimit të mëtejshëm të sanksioneve nga OKB-ja drejt vendit komunist, Koreja e Veriut nuk ka ndërmend të tërhiqet nga plani i saj bërthamor.

Lideri Kim Jong-un ka folur së fundi duke thënë se Peniani do të kryejë së shpejti testin e raketave balistike me mbushje bërthamore.

Javën e kaluar, Kim pohoi se shkencëtarët e tij kanë zhvilluar mbushje bërthamore të vogla të mjaftueshme për t’u përshtatur në raketat balistike. Kërkesat janë shoqëruar me fotografitë e liderit në këmbë së bashku me atë që media shtetërore tha se ishte një kokë rakete bërthamore në miniaturë.

Ministria e Mbrojtjes së Koresë së Jugut është skeptike në lidhje me pretendimet e Penianit, duke thënë që Veriu “ende nuk siguruara mbushje bërthamore në miniaturë”.

Koreja e Veriut ka lëshuar një seri kërcënimesh në vazhdën e sanksioneve pas testeve bërthamore dhe të raketave në fillim të këtij viti.

Top Channel