Japoni, roboti merr rolin kryesor në një film

02/11/2015 12:15

Producentët japonezë të filmave i kanë dhënë rolin kryesor një roboti, në një film që tregon pasojat e një tragjedie bërthamore në Japoni.

Aktorët e filmit “Sayonara” janë roboti Geminoid F dhe një grua. Regjisori i filmit, Koji Fukada, kur flet për robotin, thotë gjithmonë “aktorja”.

Nëpër filma, robotët janë luajtur gjithmonë nga aktorë ose janë përdorur efekte speciale, ndërsa Geminoid F është roboti i parë i vërtetë që është pjesë e kastit.

Top Channel