Çmimet BAFTA, vlerësohen Eddie Redmayne dhe Julianne Moore

09/02/2015 00:00

Eddie Redmayne ka fituar çmimin e aktorit më të mirë për interpretimin e profesorit Stephen Hawking në filmin ‘The Theory of Everything’, në ndarjen e çmimeve BAFTA, ndërkohë që Juliane Moore u shpall aktorja më e mirë për interpretimin në filmin ‘Still Alice’.

Në eventin e organizuar në Royal Opera House të Londrës, filmi më i mirë i vitit u cilësua ‘Boyhood’, i xhiruar përgjatë 12 viteve me të njëjtin kast aktorësh. Gjithashtu, regjisori i këtij filmi, Richard Linklater, fitoi çmimin e regjisorit të vitit.

Ja lista e plotë e të gjithë fituesve të çmimeve BAFTA:

Filmi më i mirë: Boyhood

Filmi më i mirë britanik: The Theory of Everything

Aktori më i mirë protagonist: Eddie Redmayne (The Theory of Everything)

Aktorja më e mirë protagoniste: Julianne Moore (Still Alice)

Aktori më i mirë joprotagonist: JK Simmons (Whiplash)

Aktorja më e mirë joprotagoniste:
Patricia Arquette (Boyhood)

Regjisori më i mirë: Richard Linklater (Boyhood)

Skenari më i mirë: The Grand Budapest Hotel – Wes Anderson

Skenari i përshtatur: The Theory of Everything – Anthony McCarten

Filmi më i mirë i animuar: Lego Movie

Dokumentari më i mirë:
Citizenfour

Filmi më i mirë i huaj: Ida

Kostumografia më e mirë: The Grand Budapest Hotel

Montazhi më i mirë: Tom Cross (Whiplash)

Muzika më e mirë: Alexandre Desplat – The Grand Budapest Hotel

Efektet vizuale më të mira: Interstellar  

FOTO GALERI
1/6

Top Channel