Fushata e Katarit për turistët

28/05/2014 00:00

“Nëse je në Katar je njëri prej nesh. Vishu modestisht dhe na ndihmo të ruajmë kulturën dhe vlerat e shoqërisë së Katarit”.

Ky është mesazhi publicitar i shpërndarë nga shteti i vogël arab që ka nisur prej disa muajsh përgatitjet për realizimin e kampionatit botëror të futbollit 2022. Fushata synon ndërgjegjësimin e turistëve mbi rregullat e veshjes, e cila duhet të jetë ‘morale dhe brenda ligjeve të vendit islamik’.

Në pamfletët e shpërndara edhe në internet thuhet: “Vishu modestisht! Mbulohu nga shpatullat e deri poshtë gjunjëve. Të shkurtërat nuk janë pantallona!”.

Njoftimi i referohet kryesisht veshjeve të femrave. Katari, edhe pse është ndër vendet më të pasura në botë, ka një shoqëri të mbyllur dhe rregulla të forta sa i përket veshjes apo sjelljes në publik, shkelja e të cilave dënohet deri në gjashtë muaj burgim.

Top Channel