Baloo, Sher Khan dhe Leo, tre miqtë e pazakontë

21/05/2014 00:00

Në habitatin natyror ndoshta nuk do t’i shihnim kurrë bashkë, ose do t’i shihnim vetëm në beteja për mbijetesë apo sigurim ushqimi.

Por në kopështin zoologjik “Arka e Noes” në Xhorxhia të Shteteve të Bashkuara, një tigër, një luaneshë dhe një ari janë ‘miq për kokë’. Tre kafshët janë rritur së bashku, kanë ‘ngrënë nga i njëjti tas’, kanë luajtur bashkërisht dhe vazhdojnë t’i bëjnë të gjitha këto sërish të pandarë, pavarësisht natyrës së tyre, (përjashto luaneshën, dy kafshët e tjera janë heremite).

Kujdestarët e kopështit zoologjik i ngritur nga një organizatë jofitimprurëse i kanë pagëzuar me emra përkatës, Baloo është ariu, Sher Khan është tigri dhe Leo është emri i luaneshës.

Historia e tre kafshëve është e dhimbshme. Kur ishin vetëm disa-mujorshme ato u gjetën që të treja në kamionin e një trafikanti të keqtrajtuara dhe kequshqyera. Aty kopështit zoologjik i lindi ideja që t’i vendoste në të njëjtin ambient, por duke i vëzhguar 24 orë në 24 për të mos i lënë që të përfshihen në ndonjë incident.

Fatmirësisht deri më tani, Baloo Sher Khan dhe Leo përvec përkëdhelive, ndoshta ndonjëherë të tepruara, asnjëherë nuk janë përleshur bashkë.

FOTO GALERI
1/8

Top Channel