Deri në vitin e 51-të të jetës, talenti dhe prirja e tij ka qenë krejtësisht e ndryshme nga çfarë shfaqi në atë moment.

Sportisti, rekordmeni i atletikes, “mjeshtri i madh i sportit Shqiptar” Gjergji Ruli vendosi te pikturoje.

Nuk njihte as mjete dhe as teknikat, por dashuria per ngjyrat perndezen krijimet e par ate tj.

Piktori, kritiku Abaz Hado, nje mik i vjeter i Gjergjit, qe deri me tani ishte mesuar ta shihte nen medaljet e atletit e pati te veshtire te besonte se pikturat e para ishin realizuar nga Gjergji.

Por, kush e njeh Gjergjin dhe shpirtin e tij qe hov prej rinise, nuk gjen aspak rastesi shfaqjen e prirjeve te tij artistike ne moshen 51-vjeçare. Keshtu te pakten mendon kryetajneri i ekipit kombetar te klubit Dinamo, Vaso Selenica.

Mjaftoi nje vit punë, nga momenti i shfaqjes se dhuntise artistike per te çelur ekspoziten e pare. Me kurimin e saj u mor veçanerisht piktor Hado.

Pertej nje viti, mes ngjyrave, telajove qe hera heres zene permasat e nje faqe muri, teknikave qe eksperimentojne gjithefare figurash, Gjergji ka hedhur nje tjeter hap te rendesishem ne rrugen e artit.

Për Gjergjin nuk ka kufizim kohe, as vitesh dhe as teknikash qe ta brofin ne kembe ne çfaredolloj ore te ditesh dhe te nates per te jetesuar nje frymezim.

Top Channel